28
Dum, Apr

Gloria Domini

Eveniment

                Concert extraordinar al Corului National de Cameră „Madrigal”  la Brașov! Evenimentul a avut loc la catedrala Romano Catolică de pe strada Mureșenilor, iar locul a devenit neîncăpător pentru zecile de brașoveni care au participat la recital. Ziua de 11 aprilie a fost una aparte pentru Corul Național, , acum 54 de ani, primul concert al Corului Madrigal a avut loc tot la Brașov.

                Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin. A susținut peste 4.000 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. În 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul aflat sub bagheta maestrului Marin Constantin a fost inclus pe lista valorilor patrimoniului imaterial al UNESCO.

                Prima reprezentație oficială a avut loc, în 1963, pe 11 aprilie la Brașov. După 54 de ani, Corul Național de Cameră Madrigal, a venit din nou în orașul de la poalele Tâmpei, să încânte publicul. Recitalul Corului Madrigal a făcut parte din festivalul Gloria Domini – Brașovul Pascal. Catedrala Catolică de pe strada Mureșenilor, unde a avut loc concertul, a fost neîncăpătoare pentru zecile de brașoveni prezenți la eveniment. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: