27
Sâm, Apr

Adăposturile în caz de dezastru au fost verificate

Eveniment

A SUNAT alarma în tot județul. Cele 211 sirene au PORNIT exact cum ar trebui să se întâmple într-o situație EXTREMĂ. A fost vorba despre cel mai amplu exercițiu al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care se desfășoară în aceste zile în toată țara. 

Cinci semnale sonore a câte 16 secunde. În asta a constat exercițiu ISU. Totul pentru a se observa reacția oamenilor, dar și promptitudinea cu care intervin autoritățile. Brașovenii nu au fost luați prin surprindere. Unii dintre ei știu ce trebuie să facă în caz de calamitate.

Cu această ocazie au fost verificate și adăposturile în caz de dezastru. Sunt 142 în total în municipiu. 50.000 de oameni s-ar putea adăposti aici. Ieșirea de urgență este cea mai importantă. Cel puțin asta susțin reprezentanții ISU.

Multe dintre aceste adăposturi au fost transformate în beciuri de localnici. Esențial e ca în caz de urgență, aceste încăperi să fie eliberate în cel mult 24 de ore. 

În primul rând ar trebui să existe o ușă închisă etanș, bine izolată, prin care să nu intre aerul din exterior. La fel de important este ca în încăperea în care ne adăpostim să fie o aerisire adecvată”, a menționat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.  

În caz de forță majoră, cel mai mare loc de adunare din Brașov este la Stadionul Municipal din Bartolomeu. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: