13
Lun, Mai

Eveniment

Braşovenii sunt așteptați  în această perioadă  la Sântilia de la Săcele. Timp de patru zile atât brașoveni cât și săcelenii dar și amatorii de voie bună sunt invitați la un maraton cultural tradițional din care nu va lipsi muzica pentru toate gusturile și toate vârstele dar și bucatele alese.

Între 20 și 23 iulie 2017, la Săcele este sărbătorită  Sântilia. Este vorba despre o sărbătoare tradițională a mocanilor săceleni, care se ține an de an în preajma sărbătorii Sfântului Ilie. Prima zi,  joi 20 iulie, a fost dedicată sportului și copiilor. Săbătoarea de Sântilie a debutat cu un cros și un campionat de fotbal. A doua zi, vineri, 21 iulie, de la ora 15.00, va avea loc un Simpozion denumit Sântilia la mocani. Este vorba despre reconstiruirea unei nunți tradiționale. Seara de la 17.30 cei mici vor putea participa la Teatru de Păpuși.

Sâmbătă, programul va începe de la ora 11 pe terenul de rugby de la Electroprecizia. Seara de la ora 21 pe scena amenajată cu ocazia festivalului va urca Andreea Bănică. Ultima zi a sărbătorii de Sântilie, duminică 23 iulie este rezervată muzicii populare. De la ora 15.00 pe scenă va urca Maria Dragomiroiu, iar de la ora 21.00, Benone Sinulescu.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: