19
Dum, Mai

sursa foto: evideo.live

Eveniment

Examenul auto urmează să includă încă o probă de evaluare, care constă în verificarea cunoștințelor medicale. Astfel, cei care vor să obțină permisul de conducere ar putea fi obligați să parcurgă un curs de prim ajutor în trafic și să susțină un examen. 

Măsura este prevăzută în propunerea legislativă pentru completarea art.23 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi este publicată în Monitorul Oficial.

"În vederea obţinerii permisului de conducere, candidaţii au obligaţia de a efectua, pe parcursul activităţilor de pregătire teoretică şi practică, şi promova un curs de prim ajutor în trafic", se arată în propunerea aflată acum în dezbatere, potrivit avocatnet.ro.

Proiectul are nevoie de votul parlamentarilor pentru a intra în vigoare. Acesta se află în stadiul de dezbatere, la Senat.

La baza iniţiativei stau date statistice potrivit cărora intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire. Peste 50% din decesele înregistrate au loc în primele minute după accident, iar rata mortalităţii în accidentele rutiere din România este în creştere.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: