02
Joi, Mai

sursa foto: ziuaveche.ro

Eveniment

Guvernul a modificat Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă și a introdus, anul acesta, prima de relocare.

Prima constă, practic, într-o plată lunară de cel mult 900 de lei, pentru acoperirea parțială a chiriei și a utilităților, pentru șomerii care se angajează și se mută în orașe aflate la peste 50 km de domiciliu/reședință.

Potrivit documentului, înainte de a se angaja în alte orașe, șomerii trebuie să fie înregistrați în evidențele agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. Totodată, veniturile nete lunare ale acestora trebuie să fie sub 5.000 de lei pe lună, banii fiind obținuți din salarii, închiriere, venitul minim garantat, ajutorul de șomaj, stimulentul de inserție, indemnizația pentru creșterea copilului sau cea pentru îngrijirea copilului.

Pentru a obține suma lunară de cel mult 900 de lei, pentru acoperirea a 75% din cheltuielile lunare pentru chirie și utilități, solicitanții trebuie să se adreseze agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă la care se află în evidență. Acest lucru se poate face în maximum 60 de zile de la momentul angajării în altă localitate situată la peste 50 km de casă, potrivit realitatea.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: