18
Sâm, Mai

Foto: brasovtv.com

Eveniment

V-ați gândit vreodată că aceleași probleme pe care le avem noi, oamenii, din cauza gerului, le au și multe dintre animale?

La Grădina Zoologică din Brașov, îngrijitorii sunt foarte atenți cu speciile care pot fi afectate de frig. S-au luat măsuri speciale, astfel ca ele să treacă mult mai ușor peste această perioadă. La Zoo Brașov sunt peste 600 de animale din 40 de specii. Pentru multe dintre acestea, venirea iernii reprezintă un motiv de bucurie. Joaca prin zăpadă este la ordinea zilei. Unele animale, au, însă, nevoie de o atenție specială.

În permanență, în perioada rece trebuie să fim atenți să nu înghețe, în primul rând, balta cu păsări. Avem aici un dispozitiv special care nu permite apei să înghețe, astfel că păsările se pot mișca în voie. Iarna, tot timpul suplimentăm alimentația și avem grijă să le oferim animalelor cât mai multe proteine și vitamine. Am mărit și cantitatea de paie din interiorul încăperilor și am pus mai multe paturi din lemn”, a declarat Roger Rois, șef serviciu la Grădina Zoologică din Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: