27
Sâm, Apr

Eveniment

Festival internațional unic, în apropierea Paștelui.

Între 11 și 25 martie, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă și Primăria Brașov organizează cea de-a doua ediție a festivalului Gloria Domini – Brașovul Pascal. Peste 50 de evenimente vor avea loc în cele două săptămâni.

Deschiderea festivalului va avea loc duminică, de la ora 18.00, atunci când, la Sala Sporturilor este programată o conferință a preotului Constantin Necula. Până pe 25 martie vor avea loc evenimente la toate lăcașurile de cult reprezentative din județul Brașov. Sunt evenimente în care regăsim expoziții, ateliere de lucru, concerte corale, de muzică simfonică, operă și noutatea de anul acesta, balet. Vom avea invitați de marcă așa cum sunt preotul Constantin Necula, Înalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza și marele actor Constantin Chiriac, ne-a spus Dragoș David, directorul general al Agenției Metropolitane Brașov.

Festivalul ”GLORIA DOMINI - Brașovul Pascal își propune să promoveze valorile, principiile și tradițiile religioase, culturale și de patrimoniu ale tuturor comunităților confesionale și etnice, precum și monumentele și obiectivele culturale specifice Țării Bârsei. Îi invităm la Madrigal, la Recviemul de Mozart, la toate concertele Filarmonicii și la toate piesele de teatru. Ne dorim să le oferim în această perioadă a sfintelor sărbători pascale acel prilej de reflecție, de reîntoarcere către sine și către valorile care ar trebui să ne caracterizeze”, a completat Aurelian Danu, unul dintre organizatorii evenimentului.

La aproape toate cele 55 de evenimente, intrarea este liberă. Anul trecut, festivalul a avut aproape 10.000 de spectatori. Programul complet al evenimentului îl găsiți pe site-ul www.gloriadomini.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: