29
Lun, Apr

Foto: Serviciul Public Local Salvamont Brașov

Eveniment

Serviciul Public Local Salvamont Brașov a intervenit, în această seară, în Masivul Postăvaru.

Salvatorii montani au fost alertați în jurul orei 18.00, fiind solicitați să intervină pentru doi turiști care au rămas blocați pe munte după lăsarea întunericului. Aceștia au plecat într-o drumeție la amiază, din Timișul de Sus, spre zona Spinarea Calului, mult prea târziu pentru parcurgerea unui astfel de traseu, potrivit salvatorilor montani.

Surprinși de întuneric, epuizați și lipsiți de orientare, cei doi turiști au apelat la Serviciul Public Local Salvamont Brașov. Aceștia au rămas blocați pe poteca marcată cu bandă galbenă, ce leagă zona Timișului, de Cabana Postăvaru. Turiștii au fost găsiți în zona poienii Trei Fetițe. Starea lor de sănătate era bună, iar aceștia au fost transportați în siguranță până la baza muntelui.

Serviciul Public Local Salvamont Brașov anunță că potecile versantului sudic care leagă Masivul Postăvaru de zona Timișului sunt închise până la topirea completă a stratului de zăpadă.
Turiștii care vor să facă o drumeție în zona montană sunt avertizați  să-și planifice din timp plecarea în drumeție în funcție de traseul pe care doresc să-l parcurgă și să aibă întotdeauna o rezervă în acest sens, să se echipeze corespunzător, să nu se abată de la poteca marcată, să se intereseze mult mai bine despre starea traseului și pericolele potențiale pe care urmează să le întâlnească și să nu mai aleagă trasee montane care la momentul respectiv sunt închise.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: