19
Dum, Mai

sursa foto: brasovmetropolitan.ro

Eveniment

Circ în adevăratul sens al cuvântului la primăria din Făgăraș.

Spiritele s-au încins la propriu în cadrul unei ședințe de consiliu local. Din cele relatate de reprezentanții Partidului Național Liberal, primarul Sucaciu Gheorghe a agresat mai mulți consilieri locali, atât fizic cât și verbal.

"Primarul Sucaciu Gheorghe este autorul moral al violentelor verbale si fizice de ieri din Consiliul Local Făgăraș!

Patru consilieri au ajuns la spital după o ședință a Consiliului Local Făgăraș, un lucru de neimaginat într-o localitate civilizată. Toți cei patru oameni au fost agresați verbal și bruscați de susținători ai primarului Sucaciu.

Acesta îndemna încă de dimineață făgărășenii să vină la Casa de Cultură in număr mare, în locul în care convocase consilierii in ședință. A făcut asta din dorința de a-i forța pe consilieri să voteze după cum vrea el. Ba mai mult decât atât, primarul Sucaciu a amplasat panouri ale ‘’rușinii’’ în oraș prin intermediul cărora a încercat să inducă o stare de tensiune în comunitate.

Cu toate acestea, majoritatea consilierilor locali au ales sa voteze în folosul locuitorilor, nefiind parte a mașinăriei de vot aflată la discreția primarului Sucaciu. Aceștia au ales legalitatea, în defavoarea populismului deșănțat și pentru asta și-au atras ura primarului municipiului Făgăraș.

Niciodată, în ultimii 30 de ani, nu s-a întâmplat să intervină Poliția în ședința Consiliului Local Făgăraș.

Niciodată un primar nu și-a chemat susținătorii ca într-o galerie de fotbal pentru a urla, pentru a face presiuni și pentru a intimida consilierii.

Niciodată, nimeni nu a folosit violența fizică sau verbală pentru a  determina consilierii să voteze cum dorește primarul sau oricine altcineva.

Niciodată nu a fost bruscată o femeie care deține un mandat de reprezentare în Legislativul orașului.

Niciodată nu a fost bruscat un consilier care este preot în viața de zi cu zi.

Părintele Klein, doamna Polmolea, consilierii Ludu și Cupu au ajuns la urgențe.

La orele 23, primii doi erau încă sub observație medicală.

Menționăm că cei patru fac parte din trei formațiuni politice diferite.

PNL Făgăraș deplânge situația la care s-a ajuns. Gestul simpatizanților primarului Sucaciu, încurajați de acesta inclusiv pe rețelele de socializare, descalifică pe toți cei care inițiază și susțin asemenea apucături grobiene.

Prin Legea Administrației, primarul e obligat să vegheze la ordine și liniște publică și să asigure ordinea in ședințele pe care le convoacă. Sucaciu Gheorghe a făcut însă contrariul, a convocat ședința de Consiliu Local în Casa de Cultura, nu a asigurat protecția aleșilor locali, a ales să instige si este autorul moral al violențelor verbale și fizice.

Ne delimităm categoric de aceste practici și îi încurajăm pe consilieri, indiferent de apartenența politică, să creadă în libertatea de exprimare, să își exercite liber dreptul de vot și să respecte toate drepturile și libertățile atât de greu câștigate de poporul român", au transmis reprezentanții Organizației PNL Făgăraș în urma incidentului.

Organizația Județeană Brașov a Partidului Național Liberal a transmis:

Organizația Județeană Brașov a Partidului Național Liberal a luat act cu stupoare și cu profundă îngrijorare de faptele reprobabile petrecute în ședința Consiliului Local Făgăraș din data de 1 noiembrie 2022, când, la instigarea primarului PSD Sucaciu Gheorghe, patru consilieri locali au ajuns la spital, după ce au fost agresați de persoane din „echipa de zgomote și violențe” mobilizată de primar. Alți consilieri locali au scăpat doar cu agresiuni verbale.

„Vina acestora”? Faptul că au votat cum le-a dictat conștiința, refuzând să voteze la comanda primarului. O „crimă de lezmajestate”, pentru care numitul Sucaciu Gheorghe și-a asmuțit mardeiașii asupra lor, după ce a amplasat în oraș panouri cu fotografiile și numele consilierilor locali care au refuzat să fie piese din mașina de vot pe care și-o dorea. Este un mod de a proceda ce denotă primitivism, lipsa unei educații democratice și o mentalitate dictatorială. 

Se spune că „violența este ultimul refugiu al incompetenței”, iar prin acțiunile sale, culminând cu cele întâmplate la ședința Consiliului Local Făgăraș din 1 noiembrie, primarul Sucaciu Gheorghe confirmă încă o dată adevărul acestor cuvinte.

Organizația Județeană Brașov a Partidului Național Liberal consideră că primarul PSD al municipiului Făgăraș, Sucaciu Gheorghe, a instigat la ură și violență, fiind autorul moral al actelor de agresiune fizică și verbală din Consiliul Local Făgăraș. Nu vom tolera politica și administrația publică făcute cu pumnul și înjurătura! Suntem alături de toți consilierii locali din Făgăraș care au fost victime ale violențelor fizice sau verbale, indiferent de partidul din care fac parte.

Precizăm că cei patru consilieri locali din Făgăraș care au fost victime ale violențelor fizice din partea celor instigați de primarul Sucaciu Gheorghe sunt: preotul Johannes Klein (Forumul Democrat al Germanilor din România), Lucian Cupu (PNL), Corina Polmolea (PSD) și Marius Ludu (PSD).

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: