07
Mar, Mai

Eveniment

Cele trei grădini muzicale au fost amplasate în parcul Nicolae Titulescu, pe Aleea de sub Tâmpa și în Parcul Tractorul.

Acesta este primul proiect finalizat din programul de bugetare participativă

Primăria Brașov a deschis astăzi cele trei grădini muzicale, primul dintre cele cinci proiecte votate de brașoveni în cadrul programului de bugetare participativă din acest an. Patru sunt cele mai votate proiecte de la fiecare dintre cele patru categorii, iar al cincilea este cel care a obținut finanțare în urma redistribuirii sumelor de la proiectele câștigătoare. „Amenajare de grădini muzicale în spații comune“ este proiectul care a primit cel mai mare număr de voturi la categoria „Orașul relaxat“. Ansamblurile muzicale fost montate în trei parcuri din municipiul Brașov – Parcul Nicolae Titulescu, Aleea de sub Tâmpa și Parcul Tractorul, instrumentele fiind concepute special pentru utilizare în aer liber, pentru a rezista în orice anotimp, indiferent de condițiile meteorologice, și pentru rezistență în condiții de uz intens.

Cele trei ansambluri muzicale sunt compuse din următoarele instrumente:

Parcul Nicolae Titulescu: set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, tobă mare tip Babel, tobă mică tip Babel, instrument tip liră format din 8 clopote circulare gradate tip Bell Lyre, instrument aerofon tip Handpipes, instrument - xilofon orizontal tip Harmony;

Aleea de sub Tâmpa: tobă mare tip Babel, instrument aerofon tip Handpipes, set de 6 clopote tubulare tip Emperor Chimes, tobă băncuţă tip Cajon;

Parcul Tractorul: set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, xilofon tip Sansa - Rimba Mysteria, set de 5 tobe colorate tip Rainbow Sambas, clopot tubular tip Cherub, Balafon (marimbas) tip Akadinda.

Instrumentele muzicale de exterior sunt construite de o firmă din Marea Britanie, din materiale durabile, ușor de întreținut, rezistente la factorii externi, concepute special pentru utilizarea lor în spațiul exterior. Acestea sunt rezistente la coroziune, potrivite pentru utilizare în orice anotimp sau condiții meteorologice, dedicate amplasării în spațiul urban și folosinței intensive, iar montarea se va face prin betonare în sol.

Valoarea totală a instrumentelor, care include și montarea acestora, este de 243.590,00 lei fără TVA și au fost furnizate de asocierea formată din SC Carida Session SRL (lider) cu și SC Clarom Trans SRL (ofertant).

În cadrul programului de bugetare participativă din acest an, în urma votului brașovenilor, au mai fost declarate câștigătoare următoarele proiecte:

,,Pistă pentru alergat în parcul Tractorul” (cel mai votat proiect la categoria „Orașul comunității“). Este în faza de finalizare a achiziției, după ce s-au finalizat etapele de contestații și soluționare a contestațiilor. În primăvara anului viitor, când vremea va permite, se va amenaja această pistă;

Parcări sigure pentru biciclete“ (votat la categoria „Orașul mobil“). Au fost identificate cele trei zone în care să fie amplasate aceste parcări – Făget, cartierul Astra (str. Soarelui) și Noua, iar procedura de achiziție este de asemenea în fază finală.

Grădini urbane“ (cel mai votat proiect la categoria „Orașul verde“), este proiectul care a întâmpinat cele mai mari greutăți, atât din punct de vedere procedural, cât și al consensului locatarilor din zonele în care se dorea amenajarea acestor grădini. În perioada următoare, împreună cu inițiatorul proiectului, se va încerca o adaptare astfel încât să poată fi implementat mai ușor;

Proiectul „Toaletă publică în parcul Tractorul“, declarat câștigător în urma redistribuirii sumelor rămase disponibile în urma votării celorlalte patru proiecte, este în faza de implementare, contractul de furnizare fiind semnat. Urmează procedurile de branșare la rețele și de autorizare, după care această toaletă va fi amplasată.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: