17
Dum, Feb

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Poliţiştii din Brașov au făcut 18 percheziţii și au pus în aplicare 5 mandate de aducere, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 2.000.000 de lei. Descinderile au avut loc la locuințele unor persoane și la sediile mai multor societăți comerciale din Brașov, Prahova, Argeș Constanța, Galați și București, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2018, administratorul unei societăți comerciale cu obiect de activitate  în domeniul construcțiilor ar fi omis înregistrarea în contabilitatea firmei a tuturor veniturilor obținute,  ar fi înregistrat cheltuieli ce nu aveau la bază operațiuni legale și s-ar fi sustras de la verificările financiare sau fiscale prin declararea fictivă sau inexactă a sediilor principale și secundare ale firmei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente financiar-contabile pe care reprezentantul societății a refuzat să le pună la dispoziția anchetatorilor și a lichidatorului judiciar.

Polițiștii și procurorii urmează să decidă dacă vor emite sau nu ordonanțe de reținere.

Căutare