14
Mar, Mai

realitatea.net

Eveniment

Calitatea precară a aerului din interior poate fi deosebit de nocivă pentru copii, persoanele în vârstă și cele cu boli cardiovasculare și cronice, precum astmul.

Că ne petrecem timpul la locul de muncă, la școală sau acasă, calitatea aerului pe care îl respirăm în interior are un impact direct asupra sănătăţii.

Conform unui raport al Agenţiei de Mediu a Statelor Unite ale Americii, aerul pe care îl respirăm în interiorul clădirilor poate fi de 2 până la 5 ori mai poluat decât cel exterior! 

Poluanţi fizici - umiditatea excesivă, radonul, praful, fibrele câmpurile electrice şi magnetice, pot cauza cele mai diverse simptoame, de la uscăciunea căilor respiratorii, la pierderi de memorie şi dificultăţi de concentrare până la boala canceroasă.

Poluanţi biologici - microbii, viruşii, bacteriile, polenul şi mirosurile care se dezvoltă în aerul interior şi care provin de la fiinţe umane, animale de casă, acarieni, gândaci, plante de interior, mucegai pot provoca alergii și afecţiuni ale căilor respiratorii.

Poluanţi chimici fac parte integrantă din mediul ambiental. Ei sunt emişi de materiale de construcţii, lacuri şi vopsele, produse de curăţenie, mochetă. Efectele poluării chimice asupra stării de sănătate sunt multiple şi merg de la simpla percepţie senzorială la efecte foarte grave, care pot afecta sistemul respirator, sistemul nervos sau gastro-intestinal.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: