12
Dum, Mai

sursa foto: antena3.ro

Eveniment

Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri, Legea pensiilor, după ce deputaţii au admis, în plenul de marţi un amendament al UDMR, iniţial respins de Comisia de muncă.

Amendamentul prevede că persoanele care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi a stagiului complet de cotizare.

Proiectul a fost votat cu 193 de voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” şi 14 abţineri. Patru deputaţi nu şi-au exercitat dreptul de a vota.

Marți, deputaţii au adoptat un amendament la proiectul legii sistemului unitar de pensii, potrivit căruia în definiţia pensionarului a fost introdusă şi persoana încadrată în GRAD de handicap grav care a realizat o treime din stagiul complet de cotizare. 

Plenul a adoptat pe articole proiectul legii sistemului unitar de pensii şi a admis amendamentul propus de UDMR, care la Comisia pentru muncă a fost iniţial adoptat şi apoi respins. 
Amendamentul admis de plen, cu 215 voturi „pentru”, prevede că: „Pensionarul este persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege şi a realizat cel puţin stagiul minim de cotizare de 15 ani, precum şi persoanele încadrate în grad de handicap grav care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare”. 

Klaus Iohannis a spus astăzi, la Cotroceni, cu privire la actul normativ cu referire la pensii, că așteaptă să vină proiectul de lege la el și atunci va evalua.

„Aștept să vină la mine și atunci voi evalua”, a declarat Iohannis.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: