14
Mar, Mai

sursa foto: evz.ro

Eveniment

Procurorul DIICOT Marian Drilea şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Aceasta este a doua candidatură pentru conducerea Parchetului General, după cea a lui Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat, în 14 martie, procedura de selecţie pentru noul procuror general, în condiţiile în care mandatul lui Augustin Lazăr în acest post expiră la sfârşitul lunii aprilie. Candidaturile pot fi depuse până astăzi, la ora 17.30.

Lista persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, vineri, 29 martie, potrivit news.ro.

Candidaţii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 3-4 aprilie, un interviu cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, în 5 aprilie.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a anunţat, pe 18 martie, că îşi va depune candidatura în cadrul procedurii declanşate de ministrul Justiţiei pentru selectarea viitorului procuror general.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: