03
Vin, Mai

sursă foto: Brașov Tv

Eveniment

Noaptea Muzeelor este un eveniment care aduce oamenii mai aproape de istorie, cultură, tradiție, muzică și educație. 

Sute de vizitatori au luat cu asalt în această după-amiază instituțiile muzeale din Brașov. ''Noaptea Muzeelor'' este un eveniment care se desfășoară în întreaga țară. 

În orașul de la poalele Tâmpei, pentru public, în această seară, au fost pregătite expoziții temporare inedite: ''Povestea Calculatorului'' (la muzeul Casa Mureșenilor) și ''Orașul Familiar'' (la Muzeul Civilizației Urbane). Vizitatorii au acces gratuit la expozițiile muzeelor brașovene și, de asemenea, au ocazia să participe la o serie de evenimente. De exemplu, studenții Facultății de Muzică vor susține un concert de clavecin și muzică de cameră care se va desfășura la Muzeul Civilizației Urbane, între orele 20:00-23:00. 

În curtea Muzeului Casa Mureșenilor vor fi organizate, de la ora 19:00, programe de dans, muzică, poezie, precum și ateliere de origami, scriere creativă. 

O premieră în acest an pentru municipiul Brașov este că Strada Sforii a fost integrată în proiectul cultural ''Noaptea Muzeelor''. În această seară, brașovenii și turștii care vor trece prin minunatul loc încărcat de poveste, vor putea achiziționa suveniruri și simboluri ale istoriei brașovene. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: