27
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Vremea va fi în continuare călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, unde și disconfortul termic se va menține ridicat.

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în orele amiezii, izolat în Lunca Dunării și în Banat, va fi caniculă. Totodată, disconfortul termic se va menține ridicat în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când, pe arii restrânse la munte și izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în vestul țării, se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade, ușor mai scăzute, spre 9 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, unde izolat vor fi și condiții de ceață.

Duminică, vremea se va menține călduroasă, iar pe arii restrânse, în regiunile vestice și sudice, va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei și pe parcursul serii, când se vor semnala averse și descărcări electrice, local în zonele montane și submontane, și pe arii restrânse în restul țării, cu o probabilitate mai mare în vest și nord-vest. Ploile vor avea și caracter torrential, iar izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului, pe arii restrânse în sud și sud-est, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, notează rtv.net.

La stația meteo de la Ghimbav, astăzi, la ora 17:00, se înregistra o temperatură de 29 de grade Celsius.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: