28
Dum, Apr

Eveniment

Problema urșilor nu se termină.

Deși în Europa nu mai există populație de urși, în România, aceștia se înmulțesc din ce în ce mai mult, de la an la an. Autoritățile se declară neputincioase cu privire la îndepărtarea urșilor din zonele populate de oameni. Zilnic, minim un urs ajunge printre oameni iar pericolul este la tot pasul. Un alt caz a îngrozit țara, când săptămâna trecută un urs a atacat doi copii și un bătrân și doar o minune a făcut ca cei 3 să nu fie omorâți.

Prefectul Marian Rasaliu și reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov, coordonați de inginerul Cristian Ignat, au susținut împreună o conferință de presă pentru prezentarea situației urșilor în contextul în care această specie protejată din mediul silvatic a făcut numeroase pagube în ultima perioadă.

La nivelul Gărzii Forestiere Brașov, în primele 8 luni ale anului, au fost 611 solicitări de participare în comisiile de evaluare a pagubelor (în județele Brașov, Sibiu, Harghita, Mureș, Covasna), s-au întocmit 723 de procese-verbale de constatare a pagubelor.

Conform statisticii Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, de la începutul anului până în prezent, s-au înregistrat 128 de apeluri despre apariția urșilor în locuri locuite. Tot în perioada recentă a acestui an, au fost trimise 48 de mesaje de avertizare a populației asupra prezenței urșilor în județul Brașov.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: