14
Mar, Mai

Eveniment

Odată cu venirea sezonului rece, crește și valoarea facturilor.

Astfel, persoanele care au un venit sub 750 de lei net/ membru de familie pot beneficia de subvenții pentru plata facturilor.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței se acordă pentru perioada 1 noiembrie 2019 - 31 martie 2020 familiilor și persoanelor singure care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie termică în sistem centralizat, energie electrică și lemne sau combustibili petrolieri.

Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi de 1082 lei în cazul persoanelor singure.

Cei care doresc să beneficieze de aceste subvenții trebuie să depună o cerere la Centrul Direcției de Asistență Socială, însoțită de acte doveditoare, copie și original, privind componența familiei și dovada veniturilor pentru fiecare membru de familie. Pe lângă acestea, beneficiarii au obligația de a aduce de la Asociația de Proprietari o adeverință din care să rezulte numele și numărul de persoane care locuiesc la adresa pentru care se solicită acordarea ajutorului.

Dacă în anul 2014, la nivel de municipiu, existau 5000 de beneficiari ai acestor subvenții de încălzire, în anul 2018-2019 au existat doar 479 de cereri depuse.

 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: