02
Joi, Mai

sursa foto: BRAȘOV TV

Eveniment

Duminică va fi foarte cald pentru o zi de decembrie și vom avea maxime termice de la 8 grade în depresiuni, la 18 grade în zona de sud-est a României.

Dimineață va ploua slab în ținuturile nordice. După prânz, ploile vor cuprinde jumătatea sud-vestică a țării, iar în zona montană înaltă se vor transforma în lapoviță.

La Brașov, pentru duminică este prognozată o maximă termică de 13 grade Celsius.

Și în Transilvania o să fie cald. Temperaturile cresc față de ziua precedentă, însă norii apar frecvent, iar ploile ajung și aici. Vântul va sufla tare în zona montană înaltă, unde mai spre seară se anunță lapoviță.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi cam înnorat și o să plouă, mai mult în a doua parte a zilei. La munte se pornește vântul, dar temperaturile rămân în continuare foarte ridicate. Vor ajunge la 13...14 grade.

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare și câțiva stropi la începutul zilei în zona Deltei. Apoi, se arată soarele și se face mult mai cald decât în mod obișnuit. Se ating chiar și 17...18 grade, iar ploile apar pe seară și noaptea.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem vreme destul de plăcută și temperaturi foarte ridicate pentru data din calendar. Se încălzește față de sâmbătă, maximele ajung pe la 15...16 grade, iar după lăsarea nopții vin și ploile.

Temperaturile cresc și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Mai sunt ceva condiții de ploaie dimineața, iar pe la câmpie avem ceață și burniță. Mai târziu apare soarele și se ating 14...15 grade, valori mai potrivite pentru luna octombrie.

Vreme caldă găsim și în ținuturile vestice, însă ploile se înmulțesc după prânz și vântul devine tot mai insistent. O să plouă și pe timpul nopții. Maximele ajung pe la 15 grade, iar minimele vor fi în jur de 8...9 grade.

În Oltenia, sâmbătă a fost ceață persistentă și abia s-au înregistrat minus 2 grade. Duminică se încălzește, dar vin și ceva ploi.

Așteptăm o încălzire a vremii și prin sud. Soarele va apărea temporar și s-ar putea să plouă și pe aici.

În București, duminică dimineață va fi destul de frig. Apare și ceața, iar peste zi, vremea se anunță schimbătoare, cu ploi trecătoare și o presiune atmosferică în scădere spre normal.

La munte, weekendul ne aduce lapoviță.  Duminică avem cer noros și vânt mai activ în zona crestelor, iar la noapte apar și ninsorile.

În Capitală, luni avem vreme neplăcută, cer noros, ploi slabe și un vânt cam insistent. Temperaturile scad, dar tot va fi mai cald decât în mod normal.

Și marți avem o zi cam mohorâtă, mai pot să vină 2...3 stropi, vântul rămâne activ și maxima ajunge la 10 grade.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: