26
Vin, Apr

sursă foto: edition.cnn.com

Eveniment

În urmă cu doar o săptămână, Hong Kong părea un model în a manageria lupta cu noul coronavirus, reușind să înregistreze un număr relativ mic de cazuri, în ciuda unor luni în care a fost pe primele linii ale focarului.

Acest lucru a fost în mare parte datorită acțiunilor întreprinse din timp. China continentală a reuțit să implementeze măsuri care sunt acum cunoscute în întreaga lume: cartografierea virusului, distanțarea socială, spălarea intensivă a mâinilor și purtarea măștilor și a altor haine de protecție. Hong Kong a fost o dovadă că aceste măsuri au funcționat, din cei 7,5 milioane de oameni, locuitori ai orașului, s-au raportat doar aproximativ 150 de cazuri la începutul lunii martie, chiar dacă numărul de infecții a crescut în alte teritorii din Asia de Est, cum ar fi Coreea de Sud și Japonia și s-au răspândit rapid în Europa și America de Nord.

Acum, cu toate acestea, Hong Kong oferă o lecție de obiect foarte diferită - ce se întâmplă când vă lăsați garda jos prea curând. Numărul de cazuri confirmate s-a dublat aproape în săptămâna trecută. Multe cazuri au apărut când locuitorii au venit din străinătate, în condițiile în care rezidenții din Hong Kong plecaseră, fie să lucreze sau să studieze în străinătate, fie să caute siguranță atunci când orașul părea destinat pentru un focar major, anunță edition.cnn.com.




România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: