26
Vin, Apr

Eveniment

5 medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristof” din Sfântu Gheorghe au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Conducerea spitalului spune că, în ultimele zile, 38 de angajaţi ai unității medicale au fost testaţi pentru depistarea prezenţei noului coronavirus şi că ancheta epidemiologică va fi extinsă.

„În cursul zilei de ieri şi azi (22 şi 23 martie 2020) la 38 de angajaţi ai spitalului au fost efectuate teste COVID-19. În urma testării, alte 4 cazuri au fost confirmate. La acestea se mai adaugă primul cadru medical infectat cu noul coronavirus, al cărui rezultat pozitiv a reieşit ieri, 22 martie. Măsurile luate în cursul zilei de 22 martie 2020, inclusiv cea privind carantinarea secţiilor de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Bloc Naşteri rămân valabile în continuare. Supravegherea medicală a pacienţilor internaţi continuă cu personalul care se află pe secţiile de mai sus. Datorită rezultatelor pozitive, ancheta epidemiologică va fi extinsă şi continuată”, se arată într-un comunicat al spitalului, citat de epochtimes-romania.com.

Direcţia de Sănătate Publică din Covasna a dispus duminică plasarea sub carantină a secţiilor Obstetrică-ginecologie, Neonatologie, respectiv sala de naşteri a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristof” din Sfântu Gheorghe, după ce sâmbătă seara unul dintre medicii ginecologi a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Specialistul a revenit din Austria la începutul lunii, iar în perioada 08 – 18 martie a făcut consultaţii atât în secţie, cât şi în Policlinica spitalului, şi în cabinetul privat.

Managerul spitalului, András Nagy Robert, a precizat că, pe durata consultaţiilor, medicul a purtat în permanenţă mască şi mănuşi de protecţie. În plus, în perioada în care acesta a călătorit în Austria, ţara era considerată „zonă verde”, aşadar nu numai că nu era obligat să intre în autoizolare la revenirea în ţară, însă există posibilitatea să fi fost infectat în altă parte.

Cu toate acestea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a deschis duminică un dosar penal, ginecologul fiind cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, transmite conducerea spitalului.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: