29
Lun, Apr

sursa foto: ilovebrasov.ro

Eveniment

O pacientă a Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov, testată pozitiv la noul coronavirus, descrie condițiile din unitatea sanitară în care este internată.

Femeia a fost transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase, iar când a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov susține că a găsit condiții greu de imaginat. Mai exact, pacienții din 7 saloane, cu diagnostice diferite, au la dispoziție un singur grup sanitar, cu toaletă și duș. Pericolul de infectare există, a spus femeia într-un interviu acordat Antenei 3.

Potrivit sursei citate, doctorița Simona Simion, demisă zilele trecute din funcția de medic coordonator al Secției Psihiatrie din Zărnești, secție exterioară a Spitalul de Psihiatrie și Neurologie din Brașov, a venit și ea cu dezvăluiri.

Simona Simion susține că asistentele de la Zărnești, în condițiile generate de noul coronavirus, nu au fost instruite la timp, că nu sunt materiale de protecție, iar potrivit turelor de lucru, asistente și infirmiere care au lucrat la Zărnești, unde un pacient este testat pozitiv cu noul coronavirus, au mers să lucreze la Brașov, în unitatea medicală situată pe strada Prundului, potrivit programului.

De asemenea, doctorița Simona Simion susține că a fost demisă fără motiv din funcția de medic coordonator al Secției Psihiatrie din Zărnești a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie din Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: