03
Vin, Mai

sursă foto: agerpres.ro

Eveniment

În Statele Unite ale Americii se dezvoltă noi teste pentru coronavirus, în vedere testării în masă.

Abbott Laboratories creşte producţia de kituri de testare pentru coronavirus, inclusiv a unui un nou tip de test care ar putea permite testarea în masă pentru Covid-19, în condiţiile în care preşedintele Donald Trump încearcă să redeschidă părţi din economia SUA încă de luna viitoare, relatează CNBC, conform news.ro.

Compania este pe cale să expedieze în această lună 4 milioane din noile sale teste pentru anticorpi, care indică dacă o persoană a avut Covid-19 în trecut şi a fost fie asimptomatică, fie recuperată, a declarat CEO-ul Abbott, Robert Ford, în cadrul unei conferinţe cu investitorii organizată joi pentru prezentarea rezultatelor financiarre.

Compania intenţionează să ajungă la 20 de milioane de teste expediate pe lună, începând cu luna iunie, a spus Ford, adăugând că este necesar să se producă mai multe teste.

"Este clar că cererea de testare este mare, nu va dispărea", a spus acesta  investitorilor.

Abbott a lansat trei teste pentru coronavirus în Statele Unite, inclusiv un test rapid care produce rezultate în cel puţin cinci minute şi un test lansat recent care arată dacă o persoană are anticorpi împotriva virusului. Ford a spus investitorilor că Abbot îşi vinde noul test de anticorpi la acelaşi preţ ca cel al testelor de gripă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: