03
Vin, Mai

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Reacţia autorităţilor greceşti în faţa ameninţării noului coronavirus este una dintre cele mai eficiente din Europa, deşi Grecia a fost una dintre ţările cele mai afectate de criza economică din deceniul trecut şi disciplina nu este una dintre trăsăturile cetăţenilor ei, comentează joi agenţia EFE.

Văzând însă ce se întâmplă în ţări precum Italia sau Spania şi cunoscând lipsurile sistemului lor sanitar, grecii au respectat măsurile de izolare, astfel că Grecia a reuşit să pună epidemia sub control.

De asemenea, guvernul a adoptat prompt măsuri de prevenire, inclusiv închiderea tuturor magazinelor cu amănuntul (cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi benzinăriilor) şi au fost anulate toate evenimentele religioase, în pofida reticenţei faţă de această măsură a Bisericii Ortodoxe înaintea Paştelui.

Pe de altă parte, ''sosirea mai tardivă a virusului se datorează probabil faptului că Grecia are mai puţine zboruri internaţionale decât Italia sau Spania'', explică epidemiologul grec Takis Panayiotopoulos.

Conform ultimelor date publicate de guvernul de la Atena, Grecia are un număr relativ redus de cazuri de COVID-19 şi de decese provocate de această boală, respectiv 2.192 cazuri şi 102 decese, la o populaţie de circa 11 milioane de locuitori.

Au fost luate şi măsuri de pregătire a sistemului sanitar şi centrele medicale private au fost obligate să-şi cedeze paturile de terapie intensivă către sistemul public. La începutul crizei în spitalele greceşti erau 565 de locuri în secţiile de terapie intensivă, număr ajuns acum la 997.

Pentru sărbătorile pascale bisericile vor rămâne închise şi slujbele se vor desfăşura fără public, fiind de asemenea interzise vizitele la rude sau prieteni în această perioadă, informează Agerpres.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: