02
Joi, Mai

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Secția de Neuro din Zărnești devine un adevărat focar de infecție cu COVID-19.

Alți doi pacienți au fost confirmați cu noul coronavirus, duminică 12 aprilie.  Pe lângă aceștia, tot în data de 12 aprilie o asistentă care a fost transferată la spitalul din Zărnești, de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, a fost diagnosticată pozitiv.

Dr. Simona Simion a declarat pentru brasovtv.com:

De duminică sunt confirmați cei doi pacienți, mai sunt doi suspecți în curs de investigare. De asemenea, încă o asistentă transferată la spitalul din Zărnești a fost confirmată pozitiv cu coronavirus. Pe data de 23 aprilie, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov a considerat că trebuie să transfere 28 de cadre medicale noi pe secția Zărnești, departamentul de recuperare de la neuro Brașov transformându-se în secție de covid. Noi la început nu am avut nici măcar combinezoane, acum am înțeles că sunt materiale de protecție. Pericolul este destul de mare iar rata mortalității, în cazul în care s-ar contamina mai mulți, este crescută.

Până în acest moment la secția de neurologie din Zărnești sunt

trei pacienți confirmați, alți doi pacienți sunt suspecți, o asistentă medicală din cadrul spitalului a fost declarată pozitiv și infirmiera care a fost transferată de la neuro Brașov a fost de asemenea, confirmată pozitiv cu COVID-19.

Pe data de 9 aprilie, alte 13 cadre medicale au fost transferate de la spitalul Eminescu la secția de neuro din Zărnești. De asemenea și un medic psihiatru de la Spitalul Vulcan a fost transferat la unitatea medicală din Zărnești.

Contactată telefonic, șefa DSP Andrea Neculau a spus că va verifica informația și va reveni cu un răspuns. Așteptăm în continuare și confimarea dumneaei.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: