02
Joi, Mai

Eveniment

O infirmieră a Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov este infectată cu noul coronavirus.

Ea a fost testată, rezultatul este pozitiv, iar în unitatea medicală se face anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților care, potrivit procedurilor în vigoare, vor sta în izolare, au explicat, pentru brasovtv.com, surse medicale.

De asemenea, se vor face verificări, în urma unor sesizări primite la redacție și transmise oficialilor spitalului, în ceea ce privește modul de distribuire a echipamentelor de protecție, pe care unitatea sanitară le are în cantități suficiente, către angajații spitalului.

UPDATE Ora 20:00

Ancheta epidemiologică efectuată la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, după ce o infirmieră a fost testată pozitiv la COVID-19, s-a încheiat.

,,Niciuna dintre cele 6 colege de serviciu ale infirmierei nu este infectată. S-au făcut teste, iar rezultatele sunt negative.", a explicat, pentru brasovtv.com, medicul primar de boli infecțioase, doctor Andreea Moldovan.

Potrivit medicului, în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit și faptul că infirmiera nu a contractat noul coronavirus din Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov.

Atât infirmiera cât și celelalte 6 colege erau izolate de familii, în clădirea unui cămin universitar din Brașov. Cel mai probabil, din acel mediu infirmiera a contractat boala din cauză că nu sunt respectate cu strictețe regulile izolării. Medicii recomandă respectarea reglementărilor în vigoare fără nicio excepție, astfel încât să se evite răspândirea noului coronavirus.

De asemenea, medicul primar de boli infecțioase Andreea Moldovan a explicat în privința echipamentelor de protecție existente la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov că sunt suficiente pentru toți angajații unității medicale, sunt folosite pe tot parcursul programului, cu grijă însă, astfel încât să nu se facă risipă.

 

CITEȘTE:

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, semnal de alarmă


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: