12
Dum, Mai

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

În primele două săptămâni de la începerea cursurilor statistica oficială arată că 1.325 de copii și tineri cu vârste între 0 și 19 ani au fost confirmați cu noul coronavirus.

Numărul cazurilor este în creștere față de perioada anterioară, arată datele autorităților, și cazurile din aceste două săptămâni analizate reprezintă 17% din numărul total de cazuri pe această grupă de vârstă.

Cel mai mare număr de cazuri zilnice din perioada analizată a fost înregistrat pe 24 septembrie, 141 de persoane infectate în grupa de vârstă 0-19 ani.

În prima săptămână de școală numărul cazurilor (de luni până sâmbătă) a fost de 564, iar în perioada similară din această a doua săptămână numărul cazurilor a fost 661, cu 97 mai multe.

Analiza datelor arată că numărul cazurilor sunt în media ultimelor săptămâni, cu o ușoară creștere pe grupa 0-19 ani.

De la începutul pandemiei până pe 27 septembrie, numărul cazurilor înregistrate pe segmentul de vârstă 0-19 ani este 7.797, reprezentând 6% din numărul total de cazuri din România.

Cazurile înregistrate în ultimele două săptămâni reprezintă 17% din numărul cazurilor de pe această categorie de vârstă, informează edupedu.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: