02
Joi, Dec

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Specialiștii au transmis că este indicat să purtăm măști de protecție, mai ales în partea de vest, acolo unde poluarea va fi mai mare.

Vulcanul La Palma, din Spania, a început să erupă în urmă cu o săptămână și a împrăștiat în aer cantități foarte mari de cenușă și gaze toxice care afectează grav calitatea aerului.  

"A avut loc această erupție vulcanică, conform datelor primite la nivel european se indică faptul că în cursul ultimelor zile în Europa vestică concentrațiile poluante s-au menținut la valori ridicate iar evoluția pentru propagarea acestui nor indică apropierea de vestul României, ieri, și extinderea pe parcursul zilei de astăzi și mâine urmând să traverseze întreg teritoriul României. 

În ceea ce privește structura norului, ministerul mediului menționează că norul de cenușă vulcanică e un amestec. În ceea ce privește distribuția concentrațiilor de poluant, cele mai ridicate concentrații sunt între 5.000 și 10.000 de m. Nici chiar în zona în care a avut loc erupția vulcanică nu sunt atinse niveluri de concentrație care să fie de cod de nivel galben.

Particulele de la 10.000 de m nu pot atinge suprafață terestră. Mai multe detalii cred că sunt disponibile Agenției pentru Protecția Mediului, ceea ce privește calitatea aerului. Orice se întâmplă la nivelul de peste 5km altitudine este înscris pe o traiectorie Vest- Est deci țară noastră va fi traversată de acest nor", a declarat meteorologul Viorica Dima.

 

 

sursa: realitatea.net

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: