10
Vin, Mai

Eveniment

S-au efectuat 11 percheziții domiciliare, în județele Ilfov și Călărași, la persoane bănuite de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și furt calificat.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iunie – decembrie 2021, în județul Ilfov, s-ar fi constituit o grupare infracțională, care ar fi comis mai multe infracțiuni în județele Brașov, Ialomița și Bacău.

Astfel, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 33 ani, membri ai grupului infracțional, prin folosirea de calități mincinoase, respectiv că ar avea calități oficiale, care implică exercițiul autorității de stat, ar fi pătruns în locuințele persoanelor vătămate, în timp ce acestea se aflau la domiciliu. Prin exercitarea de acte de violență și amenințări cu acte de violență asupra acestora, precum și prin constrângere fizică, i-ar fi împiedicat să părăsească locuințele, ulterior sustrăgând diverse sume de bani, în total 90.000 de euro, precum și bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate bijuterii, sume de bani, obiecte vestimentare, echipamente informatice, 5 autovehicule, precum și alte mijloace materiale de probă necesare continuării cercetărilor. În cauză, anterior, a mai fost ridicat și indisponibilizat 1 autovehicul.

Au fost puse în aplicare 17 mandate de aducere, iar în baza probatoriului administrat în cauză, 4 persoane au fost reținute pentru 24 ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

De asemenea, activitățile au beneficiat de sprijinul reprezentanților Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: