04
Sâm, Mai

sursa foto: Primăria Cristian

Eveniment

Noua grădiniță din cartierul Tineretului a fost inaugurată astăzi în prezența reprezentanților primăriei și Consiliului Local Cristian.

Alături de primarul comunei Cristian, Gicu Cojocaru, la eveniment au mai participat președintele CJ Brașov – Adrian Veștea, subprefectul Lucian Pătrașcu, precum și alți reprezentanți de seamă ai instituțiilor județului Brașov.

Una dintre cele mai importante investiții ale comunei Cristian, noua grădiniță din cartierul Tineretului este cea mai modernă grădiniță de stat din județ, iar investiția a fost de aproximativ 1 milion de euro, mai exact 3.319.469,33 de lei fără TVA, bani de la bugetul local.

În ultimii zece ani în județul Brașov nu a mai fost ridicat un asemenea edificiu de către administrațiile locale.

Grădinița are în prezent 4 clase, însă spațiul va permite în viitor amenajarea mai multora, a fost dotat cu mobilier și toate cele necesare unei bune funcțiuni, iar ulterior curtea interioară va fi amenajată cu băncuțe și leagăne.

Ea va deservi 95 de copii – adică 5 grupe, - 2 grupe a câte 20 de copii și o grupă de 15 copii cu program prelungit (55 de copii), precum și 2 grupe a câte 20 de copii cu program normal (40 de copii).

În una dintre încăperile acestei clădiri a fost amenajată o salină artificială, încăpere ce va putea fi folosită atât de copii cu probleme de sănătate, cât si de către ceilalți copii, care vor desfășura prin rotație și după un anumit program lecții de lectură și jocuri interactive.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: