18
Sâm, Mai

sursa foto: arhiva

Eveniment

Este protest și în fața Guvernului, chiar în aceste momente.

Sindicaliștii și angajații din administrație, inclusiv salariați ai Institutului Național de Statistică 9INS) au ieșit în stradă, nemulțumiți că salariile lor au fost înghețate și în acest an. Oamenii cer autorităților un set de măsuri urgente pentru că nu mai fac față valului de scumpiri.

Sunt cateva zeci de persoane prezente la această oră în fața Guvernului. Oamenii cer autorităților să respecte legea salarizării nr. 153/2017.

"Acțiunea vine că urmare a faptului că de un an și jumătate în corespondența noastră cu Guvernul am solicitat să se respecte legea și să demareze discuții pentru modificarea articolului 1 din legea 153/2017. Din păcate, am primit doar promisiuni", a declarat, pentru Realitatea PLUS, Bogdan Șchiop, reprezentant sindicate.  

Potrivit acestuia, dacă lucrurile nu se vor rezolva, atunci se au în vedere atât o grevă japoneză, pe 10 februarie, cât și o grevă generală, pe 24 februarie. 

"Pentru susținerea acestor acțiuni de potest avem nevoie de semnăturile salariaților (...). Fac un apel la guvernanți  să respecte legea. Noi o respectăm. Ați văzut, suntem aici maxim 100 de persoane. Le cerem să fie corecți", a mai spus Bogdan Șchiop. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: