18
Sâm, Mai

foto: B365

Eveniment

Incendiu la Spitalul Judeţean Suceava.

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, fiind evacuaţi pacienţii de la mai multe etaje ale unităţii medicale. Au fost evacuaţi în total 329 de pacienţi, între care 102 copii, majoritatea nou-născuţi.

Incendiu la Spitalul Judeţean Suceava – ”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electric (care făcea parte din agregatul de ventilare) cu defecţiuni”, a transmis ISU Suceava.

Reprezentanții ISU susțin că incendiul de la Spitalul Județean din Suceava nu a fost provocat de o neglijență. A fost un scurtcircuit pornit de la un echipament, au explicat ei. Reprezentanții ISU au făcut primele verificări la fața locului și au constatat că incendiul a pornit de la un ventilator. „Un ventilator din dotarea unei băi a salonului 8 de la etajul 4 a funcționat mai mult timp, s-a găsit circuitul deschis. S-a supraîncalzit, a generat un scurtcircuit, iar echipamentele aferente s-au aprins și propagarea a fost cu rapiditate la partea superioară a holului de la etajul 4”, au explicat reprezentanții ISU.

Până la acest moment, nu au fost confirmate victime.

 

Sursa: RTV


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: