07
Mar, Mai

Eveniment

Ministerul român al Apărării: "Spațiul nostru aerian NU a fost intersectat".

O rachetă lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federației Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, a evoluat în spațiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova și a reintrat în spațiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spațiul aerian al României, a informat, oficial, Ministerul român al Apărării.

MApN - O rachetă, cel mai probabil de croazieră, a intrat în spațiul aerian al Ucrainei și Republicii Moldova, fără să intersecteze, în niciun moment, spațiul aerian al României

Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat vineri, 10 februarie, o țintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federației Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spațiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova și a reintrat în spațiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spațiul aerian al României, a informat, oficial, Ministerul român al Apărării.

Cel mai apropiat punct al traiectoriei țintei de spațiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri Nord-Est de graniță.

Autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării lansării țintei și până la clarificarea completă a acestei situații. În plus, la ora 10.38, două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO, care se aflau în acea perioadă într-un zbor de exercițiu, au fost redirecționate către zona de Nord a României pentru a suplimenta opțiunile de reacție.

După aproximativ două minute situația a fost clarificată, iar cele două aeronave și-au reluat misiunea inițială.

Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate, a mai informat MApN.

Întrebat cât de mare este pericolul pentru țara noastră, având în vedere distanța mică la care racheta a trecut de spațiul aerian al României, Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS: "Nu cred că este motiv de panică."

 

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: