28
Dum, Apr

Eveniment

Lucian Patrașcu, PSD Brașov – „Remarc faptul că primarul Coliban nu ratează nici o ocazie de a se lăuda cu proiectele „moștenite” de la vechea administrație”

"Mă bucură foarte tare faptul că brașovenii au fost receptivi la propunerea mea de a construi un parc de aventură pe Dealul Melicilor. Am primit o serie de întrebări cărora sper să le răspund în acest comunicat, precum și o serie de idei de îmbunătățire a proiectului.

Așa cum precizam în comunicatul de presă din data de 10 aprilie 2023, parcul ar putea include o gamă largă de activități precum cățărare pe stânci, tiroliană, trasee suspendate și alte activități de aventură, la care pot fi adăugate facilități pentru odihnă și relaxare, cum ar fi zone de picnic și locuri pentru grătar. Parcul poate fi dotat cu toate facilitățile necesare, trasee pentru bicicliști, traseu motric, tobogane, zone pentru spectacole și proiecții, alei, mobilier urban, sistem wi-fi, vestiare, toalete și un centru de informare pentru vizitatori.

În imaginea atașată acestui comunicat găsim zona în care toate acestea ar putea fi construite. Partea hașurată cu roșu este parte din Dealul Melcilor unde este sit Natura 2000, o arie protejată cu scopul de a menține într-o stare de conservare favorabilă o selecție a celor mai importante tipuri  de habitate și specii ale Europei. Partea verde care poate fi observată lipită în partea de jos a zonei hașurate, face parte tot din Dealul Melcilor, dar nu este parte a sitului Natura 2000. Zona verde din imagine este chiar zona în care proiectul propus de mine poate lua ființă. Dar pentru asta, primăria Brașov va trebui să demareze un studiu de fezabilitate care va spune clar cum ar arăta o zonă de parc de aventură chiar acolo.

De foarte mare ajutor pentru clarificările care mi-au fost solicitate de către brașovenii interesați este proiectul demarat de către municipalitate în zona Iepure prevăzut, conform celor comunicate oficial cu „ alei pietonale, piste de biciclete, un pavilion administrativ, o platformă betonată pentru asigurarea service-ului pentru biciclete, stații de bike sharing, fântână arteziană decorativă, aparate de fitness, mobilier urban din lemn - bănci pentru odihnă, coșuri de gunoi, foișoare, balansoare pentru adulți și locuri de joacă pentru copii”. Parcul din zona Iepure va fi un parc de agrement și pentru bicicliști care va cuprinde o zonă de poligon de învățare a mersului pe bicicletă în siguranță, precum și pentru amatorii de mountain bike care vor găsi aici un circuit de pumptrack.

Un proiect asemănător cu cel din zona Iepure poate fi construit și în zona desemnată de mine. În plus, pentru că zona are o configurație deosebită, pe lângă pistele de bicicletă similare cu cele ce vor fi construite în zona Iepure, pot fi adăugate activități de aventură, tiroliană, cățărări, precum și zone de picnic.

Trebuie să menționez faptul că parcul din zona Iepure este un proiect al fostei administrații, un proiect care a primit finanțare europeană, contractul fiind semnat în luna aprilie 2020. Totodată, nu pot să nu remarc faptul că primarul Coliban nu ratează nici o ocazie de a se lăuda cu proiectele „moștenite”. După doi ani și jumătate de mandat.

În cazul în care primarul Coliban nu înțelege, mă văd nevoit să repet faptul că Brașovul are nevoie de investiții sigure, prietenoase cu mediul care că asigure locuri de muncă bine plătite, are nevoie de revitalizarea turismului și de creșterea numărului de zile pe care turistul le petrece în Brașov și are nevoie de zone de recreere pentru locuitori.

Un parc de aventură construit cu respectarea normelor de mediu va fi un loc sigur pentru toți vizitatorii. De asemenea, va fi un loc de petrecere a timpului liber și de distracție pentru întreaga familie, încurajând astfel activitățile în aer liber și sportul, și ar duce la creșterea numărului de zone de recreere pentru brașoveni.

Actuala administrație a Brașovului a făcut o serie de promisiuni electorale care au fost nefondate. Una dintre multele promisiuni vizau creșterea numărului spațiilor de recreere în aer liber pentru brașoveni. Promisiune evident neonorată.

În final doresc să menționez faptul că în anul 2022 am propus o serie de 26 de proiecte și, o parte dintre proiectele propuse, în speță 10, au fost luate în considerare de către municipalitate și cuprinse în bugetul anului 2023 (link https://www.brasovtv.com/index.php/eveniment/31609-lucian-patrascu-consider-ca-bugetarea-proiectelor-propuse-de-catre-psd-reprezinta-o-victorie-pentru-brasovenii#gsc.tab=0 )", subprefect Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: