09
Joi, Mai

sursa foto: evz.ro

Eveniment

Deși era prevăzută pentru luna martie, scumpirea alimentelor de bază s-a produs încă de acum.

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat la unt şi ouă, cu aproximativ doi, respectiv un leu şi 50 de bani. Iar explozia preţurilor este abia la început, avertizează analiştii. Urmează scumpiri la carnea de porc şi la produsele din lapte.

Preţul unui pachet cu unt a explodat în ultima lună. Acum poate fi cumpărat chiar şi cu 13 lei.

Valul de scumpiri trebuia să înceapă abia în luna martie, însă sunt câteva alimente de bază la care resimţim deja majorări de preţuri. Spre exemplu, un kg de zahăr costa 2,5 lei, acum este aproape cu un leu mai scump.

Mai scumpe sunt şi ouăle. Pentru 10 ouă plătim, la sfârşit de ianuarie, cu până la 1,5 lei mai mult. Iar câţiva lei în plus la fiecare aliment înseamnă, lunar, un coş de cumpărături mai scump cu până la 400 de lei.

De unde anunţau majorări de preţuri abia din primăvară, analiştii au, acum, predicţii şi mai sumbre. Preţul combustibilului este unul dintre responsabilii pentru scumpirile din perioada următoare, anunță Observator.tv.

Un plin de benzină costă acum peste 270 de lei, cu nouă lei mai mult decât în decembrie. Iar litrul de motorină a ajuns să coste, la noi, mai mult decât în ţări ca Luxemburg, Austria sau Spania.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: