27
Sâm, Apr

sursa foto: alocapitala.md

Eveniment

Ziua Mondială a Mediului este o zi marcată în calendar pe data de 5 iunie, in fiecare an, pentru a face un apel de consțientizare și informare în ceea ce privește importanța unui mediu curat și sănătos și de a lua toate măsurile pentru a-l proteja.

Evenimentul este găzduit în fiecare an într-o țară diferită, cu activități axate pe o temă anume. Țara gazdă a evenimentului în acest an este Pakistan .

Tema evenimentului diferă de la an la an, iar în acest an tema stabilită de Organizația Națiunilor Unite este ”Restaurarea ecosistemelor”.

Un ecosistem cuprinde toate organismele vii și interacțiunile dintre ele într-un anume loc, ele includ păduri, râuri, pajisti, zone umede.

Ecosistemele susțin toate formele de viață de pe Pământ, ne oferă beneficii imense, acestea incluzând un climat stabil și aer curat, aprovizionare cu apă, alimente, găzduiesc animale sălbatice prețioase, sunt importante pentru sănătatea noastră fizică și mentală, ne protejează împotriva schimbărilor climatice.

Fiecare dintre noi are datoria morală să facă ceva pozitiv pentru a proteja mediul înconjurător.

Ca urmare a situații cauzate de pandemie, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a organizat in cursul acestei săptămâni întâlniri on line cu elevii unităților școlare implicate în Proiectul ”ECO ȘCOALA” pentru a marca acest eveniment, cu teme diverse ce vizează ecosistemele (prezentare fotografii cu ecosisteme, discuții despre valoarea ecosistemelor și amenințările cu care se confruntă, cum se poate acționa pentru a stopa aceste fenomene)- Colegiul Andrei Saguna, Colegiul Tehnic Mircea Cristea, Scolile Gimnaziale nr.19 și 25 Brașov-

Mesajul pe care dorim sa il transmitem cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Mediului este acela de a conțientiza importanța ecosistemelor în viața noastră de zi cu zi, acționarea în mod unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural și păstrarea lui nealterată pentru generațiile viitoare”, a declarat Ciprian Băncilă, directorul executiv al APM Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: