26
Vin, Apr

sursă foto: jurnaluldearges.ro

Eveniment

Noua ordonanță din energie scumpește chiriile pentru românii care închiriază la negru!

Asta din cauza unui amendament care schimbă complet situația actuală și permite aplicarea plafonării doar pentru un singur loc de consum.

Amendamentul prevede ca românii să poată beneficia de prețuri plafonate la energie electrică într-un singur loc de consum. Practic, dacă un proprietar are două locuințe, atunci va mai putea plăti facturi mai mici într-una singură dintre ele, la alegere.

Acest lucru îi va afecta pe chiriașii care nu au un contract înscris la ANAF, pentru că apartamentul în care stau nu mai este considerat un loc de consum.

Există o singură soluție - proprietarii trebuie să meargă alături de chiriași și să își înscrie contractul la ANAF.

Acest lucru ar putea duce și la chirii mai mari, pentru că ar include și taxele pe care proprietarii le plătesc la Fisc. Este o schimbare pin care guvernanții speră să scadă numărul de contracte la negru și, în același timp, să atragă bani la buget prin taxele plătite de către proprietari. Practic, chiriașii au de ales între a plăti o chirie mai mare care să includă și taxele plătite către ANAF sau a plăti un preț mai mare în factură, pentru că ar fi ar facturată la prețul de 1, 30 lei pe kilowatt-oră, și nu la un preț mai mic plafonat la 80 sau 68 de bani pe kilowatt-oră.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: